Bununla birlikte yangın merdivenlerinin bir cepheının peyda olması ve dumandan etkilenme ihtimalini bertaraf etmesi sebebiyle binalarda görülen yangınlarda hayat zayiatının olma ihtimali sağlam oranda düşmektedir.
Sizin için yangın merdiveni projelerini isabetli tasarlayarak projeye akla yatkın yangın merdiveni uygulamasına müşterek karar verebilmekte yahut size özel olarak hazırladığımız projelerimizle yangın merdiveni hizmeti sunabilmekteyiz.
Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin mecburi olup olmadığına hüküm verilmektedir. Mesela; kesilme skorsı 4’ü geçmeyen ve oturum fakatçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar dışında bel kemiği olarak yangı merdiveni bulunması gereken dokumalar şöyle sıralanmaktadır:
Ancak yangın merdiveni zorunluluğu, bina tipine, kullanma amacına ve mevki nüshasına bakarak başkalık gösterebilir. Bayağıda, farklı tipteki binalar bâtınin yangın merdiveni zorunluluğunu ele alacağız:
Yapılan bir binanın özelliklerine ve tasarruf amacına için mukannen yapı denetim şartlarını sağlamlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları ekseriyetle TSE kurumu belirlemektedir. Yangın Kapısı Bir binada kullanılacak yangın baplarının (evgin çıkış baplarının) muayyen durumlara gereğince TSE şartlarını sağlaması gerekmektedir.
Yangın vakalarında insanoğluın binaları sağlamlıklı şekilde bırakma etmelerini sağlayan Yangın Çıkış Bapsı kullanılacağı yapıya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.
Bapnın kilidini açan erkin terk sistemini etkinleştirmek için bir hareketli amortisör, anahtarlık yahut erişim kartları kullanılır.
Yangın bapsı TSE standartları her firmanın ve kullanan binanın riayet etmesi gereken kaideleri mideermektedir.
Acil bir durumda hem yangın hem bile evgin çıkış kapısı muhtevain düzenli olarak bakım ve engellerin muayene edilmesini ve kapıların kendilerinde hasar olup olmadığını belirleyen testleri binalmalıdır.
Açıldıktan sonrasında kapanması da kendiliğinden olarak gerçekleneşeli bu tür kapıların en kocaman avantajı tütün sızdırmaması ve muayyen derecede ısıya kadar dayanabilmesidir.
Yangın kapısı ısıysa karşı dayanıklı olmadıkça yangın merdivenlerini bile tehlikeye atacaktır. Bu da binadaki tahliyenin imkansız olmasına ne olacaktır.
Maşer ortada yangın kaçış kapısı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 karar sayılı "Binaların Yangından Korunması üzerine Yönetmelik"i kıraat etmek bağırsakin tıklayın.
Kasa üzerindeki fitil yuvasına şayan mualla nitelikli ısıyla genlehandan yangın fitili kullanılmaktadır.
Yangın merdiveni, yangın esnasında insanoğluın hızlı bir şekilde ve güvenle boşaltma edilebilmesi bağırsakin hayati öneme sahiptir. Araştırmalar yangın esasladıktan yalnızca 3 zaman içerisinde yangın mahalinin dumanla dolduğu ve 6 dk bağırsakindede alevlerle kaplandığını ortaya koymaktadır.